Een dojo toegewijd aan Aikido

De Waraku dojo vinden wij zelf natuurlijk de mooiste dojo van Nederland. Het is een vrijstaande dojo waarin alleen Aikido beoefend wordt. De tatami is bijna 200m2, waardoor er voldoende ruimte is om op een prettige manier Aikido te beoefenen. De ingang, kleedkamers en shop (voor pakken, houten wapens etc.) zijn op de begane grond te vinden. Op de verdieping is daarnaast een bar en een kleine tatami.

In de dojo wordt dagelijks lesgegeven door verschillende leraren. Het rooster wordt altijd up to date gehouden, zodat je niet voor een dichte deur komt te staan.

Hooggegradueerde leraren

De Waraku dojo is best bijzonder omdat er door veel verschillende leraren les wordt gegeven. Daarnaast zijn deze vaste leraren ook nog eens hoog gegradueerd van 1e tot en met 6e dan.

Naast de inspirerende en uitdagende lessen van de eigen leraren geeft Ernesto Ladavas Shihan regelmatig les. Ladavas Shihan, 6e dan Aikikai, is lange tijd de hoofdleraar van de Aikido Stichting Aikikai Dordrecht geweest, inmiddels is hij onder andere technisch directeur van de Culturele Aikido Bond Nederland. Dit is de overkoepelende bond waarbij de Waraku dojo is aangesloten.

Een leven lang Aikido

Binnen de Waraku dojo is het uitgangspunt ‘Een leven lang Aikido’. Dit betekent dat er zowel reguliere lessen zijn alsook lessen voor specifieke doelgroepen. Om lekker te kunnen trainen, moet je dat op je eigen tempo en niveau kunnen doen. We hebben speciale lessen voor kinderen, jongeren, volwassen en 45-plus groepen. Daarbinnen worden er ook accenten gelegd op niveau verschillen. Tenslotte is er op zondagochtend een speciale les waarin je met behulp van de bokken (houten zwaard) en de jo (houten stok) traint om je Aikido vaardigheden te verbeteren en te verdiepen.

Kortom voor iedereen die Aikido wil beoefenen is een les te vinden in de Waraku dojo!

Interesse in een proefles?

Wil je ervaren of Aikido iets voor jou of jouw kind is? Kom dan eens langs voor een proefles. Proeflessen zijn gratis en geheel vrijblijvend.

Meer informatie