Het internationale Aikido hoofdkwartier

De Hombu dojo is gevestigd in Tokio en is de bakermat van Aikido. Morihei Ueshiba grondlegger van Aikido richtte de dojo in 1931 op. De dojo is sinds 1967 in het huidige gebouw gehuisvest en in 1973 is het gebouw gemoderniseerd. De huidige dojo-cho, Mitsuteru Ueshiba, is de achter-kleinzoon van Morihei Ueshiba.

Bakermat van Aikido

Hoewel de leraren van de Hombu dojo ook in andere landen lesgeven, is van hen les krijgen in de Hombu dojo zelf toch een heel andere ervaring. In de dojo heerst een sfeer van respect, discipline en dienstbaarheid aan elkaar om de Aikido vaardigheden te bevorderen. Vijf minuten voor aanvang van de les zit iedereen netjes in seiza te wachten tot de sensei de tatami betreedt. Aan het einde van de les na het groeten, groet je nogmaals je partner als dank voor de training. Vervolgens wordt na elke les de tatami gezamenlijk schoon gemaakt (vegen, stofzuigen en stof wegpoetsen).

Trainen in Hombu dojo

Sinds 2012 wordt er vanuit de Waraku dojo ook een groepsreis georganiseerd waaraan de leden deel kunnen nemen. Er wordt dan dagelijks meerdere uren getraind waarbij de ochtendles van 06:30 uur als eerste op het programma staat. Daarnaast is ruimte om culturele uitstapjes te maken, heel veel noedels te eten en andere leuke dingen te doen. Door deze reis kunnen de leden kennis maken met de gebruiken en de cultuur binnen de Hombu dojo en Japan. Een aanrader voor iedere Aikidoka om deze ervaring op te doen!

INTERESSE IN AIKDIO

Kom dan eens langs voor een gratis proefles

Shopping Basket