Aikido Kanji

Aikido

Aikido is een moderne krijgskunst die voort komt uit de eeuwenoude technieken en tradities van de samoerai, de Japanse krijgers. De effectieve klem- en werptechnieken die in Aikido worden aangeleerd, zijn gebaseerd op aanvallen met de katana, het Japanse zwaard.

Aikido kent geen competitie. wel een kyu- en dangradensysteem waarin de ervaring van de beoefenaar weerspiegeld wordt.

Aikido streeft naar geweldloosheid en harmonie en kenmerkt zich door sierlijke, cirkelvormige en ingaande bewegingen. In Aikido oefeningen maak je gebruik van de beweging en intentie van de aanvaller, het gebruik van eigen spierkracht wordt hierdoor tot een minimum beperkt. Dit maakt Aikido uitermate geschikt voor mannen en vrouwen van alle leeftijden.

Een leven lang AikidoLessen voor kinderen en volwassenen

Aikido draagt bij aan een continue ontwikkeling van je lichaam en geest en is daarom uitermate geschikt voor jong én oud. Bij Aikido Dordrecht wordt wekelijks lesgegeven aan volwassenen, jongeren en kinderen vanaf 6 jaar.

Aikido kun je een levenlang beoefenen en iedereen kan op elk moment in zijn of haar leven starten met trainen. Ook als je totaal geen ervaring hebt met het beoefenen van een krijgskunst.

Interesse in een proefles? Kijk hier voor meer informatie.

O'Sensei Morihei UeshibaDe grondlegger van Aikido

Morihei Ueshiba (1883 - 1969) is de oprichter van het hedendaagse Aikido. Ueshiba wijdde zijn hele leven aan traditionele Japanse budo om daarvanuit Aikido voort te brengen. Om die reden wordt er naar hem verwezen als O'Sensei, Japans voor 'grote leraar'.

Masatake Fujita SenseiSubtitel

Tekst

Aikikai AikidoSubtitel

Aikido Dordrecht is aangesloten bij de Culturele Aikido Bond Nederland

Interesse in Aikido?Kom langs voor een gratis proefles!

Meer informatie